Niezalogowany (Zaloguj się)

Vanilla 1.1.10 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

• CommentAuthorkamil@ms
    • CommentTimeAug 24th 2011

Za każdym razem gdy z poziomu poczty kliknę w kontakt i wybiorę 'dodaj do książki adresowej' to tworzy mi się nowy rekord kontaktu - nawet pomimo tego, że taki kontakt jest już w książce adresowej zapisany.
    Z poziomu poczty powinna być informacja (ikonka), że kontakt już istnieje i powinna być zablokowana możliwość ponownego dodania do książki (zdublowania)
  1.  
    Witam!

Mam ten sam problem. Przez przypadek utworzyłem już kilka dubli.

Pozdrawiam, Olek
  2.  
    Problem dotyczy tego mechanizmu, przez który pojawiły się problemy z wyszukiwarką. Właśnie testujemy poprawkę.
    • CommentAuthorkamil@ms
    • CommentTimeSep 12th 2011

O ile wyszukiwanie wydaje się już działać poprawnie to możliwość zdublowania wpisu nadal istnieje nawet dla starszych maili.
    Występują tak jakby dziury, czyli mam np taki ciąg maili:
    6.09.2011 kontakt z opcją - pokaż w książce adresowej
    8.09.2011 kontakt z opcją - pokaż w książce adresowej
    8.09.2011 kontakt z opcją - pokaż w książce adresowej
    8.09.2011 kontakt z opcją - dodaj do książki adresowej <----------
    9.09.2011 kontakt z opcją - pokaż w książce adresowej
    12.09.2011 kontakt z opcją - pokaż w książce adresowej
  3.  
    System skończył już odbudowę połączeń na Pana koncie, a to oznacza, że istnieje jeszcze jakaś "błędogenna" kombinacja. Proszę o przesłanie identyfikatora maila oznaczonego strzałką, abym mógł sprawdzić co w nim jest innego od pozostałych maili.

WL
    • CommentAuthorkamil@ms
    • CommentTimeSep 12th 2011

Message-ID: 6764
  4.  
    Analiza wykazała, że w pewnych sytuacjach algorytm odbudowujący połączenia kontakt<->wiadomość mógł pomijać niektóre wiadomości widziane przez niektórych użytkowników. Sytuacja miała miejsce tylko wtedy, gdy liczba 30 nie była podzielna przez liczbę użytkowników zdefiniowanych w systemie (wliczając użytkowników usuniętych i zablokowanych). Poprawka jest właśnie przygotowana (na niektórych kontach została już testowo zainstalowana).
    WL
    • CommentAuthorkamil@ms
    • CommentTimeOct 21st 2011

Wydaje mi się, że system dodawania i 'pokazywania' w kontaktach ciągle wymaga dopracowania.
    Aktualnie mam maile 3 dni wstecz, przy których mogę kliknąć 'dodaj do kontaktów' pomimo, że maile te są już w kontaktach.
    • CommentAuthorkamil@ms
    • CommentTimeNov 28th 2011

Cały czas nie działa :(