Za każdym razem gdy z poziomu poczty kliknę w kontakt i wybiorę 'dodaj do książki adresowej' to tworzy mi się nowy rekord kontaktu - nawet pomimo tego, że taki kontakt jest już w książce adresowej zapisany. Z poziomu poczty powinna być informacja (ikonka), że kontakt już istnieje i powinna być zablokowana możliwość ponownego dodania do książki (zdublowania)
O ile wyszukiwanie wydaje się już działać poprawnie to możliwość zdublowania wpisu nadal istnieje nawet dla starszych maili. Występują tak jakby dziury, czyli mam np taki ciąg maili: 6.09.2011 kontakt z opcją - pokaż w książce adresowej 8.09.2011 kontakt z opcją - pokaż w książce adresowej 8.09.2011 kontakt z opcją - pokaż w książce adresowej 8.09.2011 kontakt z opcją - dodaj do książki adresowej <---------- 9.09.2011 kontakt z opcją - pokaż w książce adresowej 12.09.2011 kontakt z opcją - pokaż w książce adresowej
System skończył już odbudowę połączeń na Pana koncie, a to oznacza, że istnieje jeszcze jakaś "błędogenna" kombinacja. Proszę o przesłanie identyfikatora maila oznaczonego strzałką, abym mógł sprawdzić co w nim jest innego od pozostałych maili.
Analiza wykazała, że w pewnych sytuacjach algorytm odbudowujący połączenia kontakt<->wiadomość mógł pomijać niektóre wiadomości widziane przez niektórych użytkowników. Sytuacja miała miejsce tylko wtedy, gdy liczba 30 nie była podzielna przez liczbę użytkowników zdefiniowanych w systemie (wliczając użytkowników usuniętych i zablokowanych). Poprawka jest właśnie przygotowana (na niektórych kontach została już testowo zainstalowana). WL
Wydaje mi się, że system dodawania i 'pokazywania' w kontaktach ciągle wymaga dopracowania. Aktualnie mam maile 3 dni wstecz, przy których mogę kliknąć 'dodaj do kontaktów' pomimo, że maile te są już w kontaktach.