Niezalogowany (Zaloguj się)

Vanilla 1.1.10 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

• CommentAuthorkamil@ms
    • CommentTimeDec 14th 2011 zmieniony

W nowej wersji pojawił się moduł 'faktury', co zupełnie mnie zaskoczyło.
    Użytkownicy, którzy prowadzą realny biznes na bank nie będą korzystać z tego modułu, bo niby po co (brak integracji z programami do księgowania).

Wydaje mi się, że rozdmuchiwanie funkcjonalności funneli jest trochę bez sensu.
    Osobiście zdecydowałem się na to by moja firma korzystała z tego systemu bo oferuje on obsługę poczty email w formie sieciowej i z dostępem dla wielu userów. Wydaje mi się, że na tej funkcjonalności powinni się skupić autorzy systemu. Niech to zostanie program pocztowy. Dodając faktury, czy za chwilę funkcję zarządzania personelem tracicie czas lub inne fanaberie odchodzicie od core biznesu, za który w tej chwili płacą użytkownicy funneli.

W modułach, które są obecnie są dziesiątki błędów i niedociągnięć - skupcie się na tym - dopracujcie. Poprawcie przepustowość łącza (bo muli). Niech to będzie podstawowy CRM z perfekcyjną obsługą biznesowej poczty - to na prawdę jest produkt, który można dobrze sprzedać.
  1.  
    Prowadzę realny biznes i chętnie bym skorzystał z faktur w Funneli. Integracja z programami do księgowania mi niepotrzebna, bo korzystam z biura rachunkowego. Sprzedaję usługi, więc nie potrzebuję też integracji z magazynem. Skorzystałbym pod warunkiem, że będzie możliwość nie tylko samego wystawiania dokumentów, ale też śledzenia rozliczeń, czyli wprowadzania i przeglądania informacji o tym, który dokument został opłacony (w całości lub w części).

Zgadzam się jednak z przedmówcą, że przed dodawaniem kolejnych funkcjonalności priorytet powinno mieć dopracowywanie tego, co już jest.
    • CommentAuthorzac@zac
    • CommentTimeFeb 1st 2012

Właśnie ze względu na faktury rozważam funelle.
    realny biznes, księgowość zewnętrzna.
  2.  
    Ważna wskazówka a propos faktur: obecnie są one widoczne dla wszystkich użytkowników w ramach danego konta, a to niekoniecznie dobra rzecz. Administrator powinien mieć możliwość przydzielania dostępu do tego modułu tylko wybranym osobom (domyślnie powinien je widzieć tylko admin).
  3.  
    @Marek

zerknij tutaj:
    http://funnela.pl/forum/dyskusja/161/jak-ukryc-przed-pracownikiem-zakladke-z-fv/#Item_2